Blog

De nieuwe wederopbouw?

De nieuwe wederopbouw?

Crisistijd

De woorden van onze minister president dreunen nog door mijn hoofd: ‘’Dit is na de Tweede Wereldoorlog de ergste crisis waar we in Nederland zitten.” Dat zijn zware teksten wat vele vragen oproept. Hoelang gaat dit nog duren en wat zijn de economische gevolgen? Voorlopig weten we allemaal hier nog geen antwoord op. We kunnen er alleen maar met elkaar over speculeren en hopen dat de schade straks meevalt.

Ik zat na te denken over de toekomst die er opeens een stuk minder rooskleurig uit ziet. Alhoewel, is dat echt zo? Er moet toch iets positiefs uit deze crisis te halen vallen? Ineens moet ik denken aan de periode na de Tweede Wereld oorlog. We hebben toen als maatschappij keihard gewerkt aan de wederopbouw. Ik kom zelf uit de patatgeneratie en heb dit dan zelf ook niet bewust meegemaakt. Maar wanneer ik ouderen vraag over deze tijd, hoor ik lovende verhalen over dat het een mooie tijd was met veel solidariteit en ontwikkeling. Een crisis leert ons hoe we onze samenleving opnieuw moeten opbouwen en herschikken. Het is het begin van een nieuw tijdperk. Kijk maar eens naar de kredietcrisis; veel nieuwe bedrijven zijn uit de grond gestampt. We zien nieuwe trends ontwikkelen, zo is internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Online supermarkten, streamingsservices en sociale media platformen zijn voorbeelden van bedrijven die na deze crisis zijn ontstaan. Bedrijven die nu niet meer weg te denken zijn uit ons leven.

Kantelpunt
We staan aan het begin van zo’n nieuw kantelpunt. Zelf zie ik toekomst in een 24-uurs economie. “Maar dat bestaat toch al?,” zou je je kunnen afvragen. Klopt, deze term kennen we al een tijdje. Alleen de invulling die ik voor ogen heb is een tikkeltje anders.

24 uur per dag werken
Wat nou als we niet meer elke dag van 9 tot 5 zouden werken, maar we medewerkers opdelen in verschillende dagdelen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ochtendshift, middagshift, avondshift en nachtshift. Wat nou als bedrijven werknemers stimuleren om gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor te werken?

Ik verwacht dat dit een oplossing zou kunnen zijn voor een aantal problemen die we zagen voor deze crisis. Deze aanpak zou bijvoorbeeld voor meer verdeling op de wegen en in het openbaar vervoer zorgen, wat zou kunnen betekenen dat we minder last van files gaan krijgen. Als we het nog een stukje verder trekken, zou dit bedrijven misschien wel opties geven om te gaan werken met gedeelde bedrijfsauto’s of kantoorruimtes. Zo zijn er nog veel meer positieve gevolgen te bedenken.

Ricardo Semler beschrijft in zijn boek “7 dagen weekend” hoe we nu in een werkmethode zitten waarin we allemaal streven naar het weekend. Om vervolgens op je vrije zaterdag in de rij te staan voor je boodschappen, omdat iedereen eindelijk te tijd heeft om eens even naar de supermarkt te gaan.

We willen allemaal alles in hetzelfde weekend plannen. Met als resultaat dat de omzet van sommige branches juist afhankelijk is van het weekend. Maar waarom? Stel je nou eens voor dat we zelf ons weekend zouden kunnen inplannen. Wat nou als de bioscoop op zaterdagavond eens niet een keer uitverkocht zou zijn, terwijl dezelfde film op maandagochtend voor een bijna lege zaal draait. Zou dit voor weekend-afhankelijke branches zoals de horeca, entertainment en cultuur branche niet heel interessant zijn als deze pieken meer uitgespreid zouden worden?

Op vakantie in september?
Wat zou dit betekenen voor de toerismebranche als we ook de vakanties flexibel indelen? De zomervakantie is ooit bedacht zodat kinderen tijd hadden om ouders te helpen die werkzaam waren in de agrarische sector. Misschien is het tijd om dit concept los te laten. Hoe kunnen we ouders de vrijheid geven om de vakanties van hun kind in te plannen? We zien nu hoe onderwijs snel en effectief digitaal opgepakt kan worden. Ik denk dat hier veel mogelijkheden liggen voor de toekomst. Het lijkt mij nu al een heerlijk idee om een keer niet uren in de file te staan, omdat heel Nederland op hetzelfde moment op vakantie gaat.

Samen werken
Toen ik een stuk jonger was, was het nog heel normaal dat de man de kost verdiende. Gelukkig is dit idee ondertussen achterhaalt en leven steeds meer gezinnen op twee verdieners. Toch oefent dit behoorlijk veel druk uit op een gezin. Flexibelere werktijden en meer uren vanuit huis werken, bieden handvatten voor een gelijkere gezin-werkverdeling tussen vader en moeder.

Natuurlijk kan dit niet zomaar in onze maatschappij geïmplementeerd worden en zitten er best wat haken en ogen aan mijn verhaal. Maar de huidige situatie laat nogmaals zien hoe creatief we met z’n allen zijn. Laten we deze creativiteit doorzetten om meer balans in ons werk en privé leven te creëren. Ik denk dat dit uiteindelijk veel gemotiveerdere en productievere medewerkers oplevert.

Ik daag jullie uit om met mij mee te denken over de toekomst. Hoe zou een 24-uurs economie in jouw leven eruit zien? Ik zie graag jullie ideeën, oplossingen of dilemma’s tegemoet via mijn mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Laten we samen brainstormen of interessante mogelijkheden uitzoeken!

Eerder verschenen blogs

Contactgegevens

Jabba Job V.O.F.
Kalfjeslaan 66
2623 AJ Delft
KvK: 75851350

Contact Studenten

Iris de Lange
06 - 30 16 14 10
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact Bedrijven

Wladimir van Gorp
06 - 51 73 68 58
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2020 - Jabba Job, our sustainable work community